Чіа — це однорічна трава, батьківщина якої Центральна та Південна Мексика. Ацтеки вірили, що насіння чіа надає їм суперсилу і тому з'їдали їх, перш ніж піти на полювання, позаяк насіння чіа підвищували витривалість, надали сил і енергії. Поряд із насінням амаранту, насіння чіа були одним із найважливіших харчових продуктів у цих стародавніх народів.
Корисні властивості:
- До складу насіння чіа входить рекордна кількість поліненасичених жирних кислот;
У 100 грамах зерен міститься 17 грамів кислот Омега 3. За цим показником із чіа не може зрівнятися жоден інший продукт. Для порівняння: така кількість Омега-3 міститься у 900 грамах лосося.
- Кислоти Омега 3 діють як антиоксидант. Вони зменшують в'язкість крові та запобігають появі тромбів, допомагають боротися з атеросклерозом. Калій у складі продукту зміцнює серцевий м'яз і сприятливо впливає на здоров'я судин;
- Клітковина допомагає очистити кишківник від непотрібних накопичень. Харчові волокна нормалізують функцію ШКТ, виводять з організму токсини;
- Кальцій і магній у зернах містяться в легкозасвоюваній формі. Разом з фосфором вони покращують стан кісток, запобігають розвитку остеопорозу. Помічають користь насіння чіа для нігтів, волосся і шкіри.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Парагвай |
Тип | Органічні продукти |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Крафт - пакет |
Вага | 1000 |
Інформація для замовлення
- Ціна: 195 ₴/упаковка