Ханибуш — це чайний напій (трав'яний чай), який готують із листя, стебел і квіток південноафриканської рослини. З англійського ханібуш перекладається як медовий кущ.
Ханибуш схожий на більш відомий нам ройбуш. Обидва чагарники виростають на півдні Африки та належать до однієї родини бобових.
Настій ханібуша досить солодкий із присмаком меду та квітково-фруктовим ароматом, має насичений колір, схожий на настій чорного чаю.
Південноафриканський чагарник росте серед дикої природи на схилах гір у ПАР. З промисловою метою його не культивують. Збирають не частіше ніж один раз на рік у період цвітіння.
У ханібуші міститься багато корисних мінералів: залізо, калій, кальцій, марганець, фосфор, цинк, натрій, магній і мідь. Також він багатий на антиоксиданти, які перешкоджають утворенню ракових пухлин, а також захищають організм від передчасного старіння. Ще в складі ханібуша є речовина пінітол, яка сприяє нормалізації рівня цукру в крові та зниженню артеріального тиску.
Склад: ханібуш
Смак: ніжний, густий із помітним присмаком меду та відтінками кориці та ванілі
Аромат: легкий, медовий із фруктовим відтінком
- Ціна: 36 ₴/50 г.