Мигдаль бажано употреблять в сирому вигляді як цінне джерело білків, жирів, вітамінів. Корисні властивості плода мигдалевого дерева для здоров'я людини полягає в:
- загальнозміцнювальною дією;
- усунення анемічних станів;
- поліпшенню роботи нервової системи;
- нормалізації рівня холестерину;
- зниження ризику серцево-судинних захворювань.
Харчова цінність для організму людини полягає в велика кількість рослинних білків і жирів. Тому мигдаль особливо корисний для вегетаріанців і строгих веганів, які не отримують тваринних білків із їжею. Оскільки в ядрах міститься велика кількість рослинного білка (до 30%), то мигдаль можна вважати повноцінною альтернативою м'яса та іншим продуктам тваринного походження. Багато прихильників рослинного раціону, які не вживають молочні продукти та яйця, із задоволенням п'ють т.н. мигдальне молоко — суміш розм'якшених і перемелених ядер із водою.
Основні | |
---|---|
Тип | Мигдаль |
Фасовка | Пакет |
Об`єм | 0.25 л |
- Ціна: 340 ₴/упаковка