Фісташкові горіхи використовуються в їжу понад 25 століть. Вирощують фісташки переважно в Греції, Сирії, Ірані, Іспанії, Італії, США та Туреччині. Урожай збирають у липня-августі. Горіхи спочатку просушують на сонці, після чого їх можна зберігати не менш ніж рік. Крім того, їх вимочують у сольовому розчині та підсмажують.
Фісташки мають високу поживну цінність — містять понад 50 відсотків жиру, а також білок і вуглеводи.
На Сході фісташку називають "деревом життя".
Завдяки особливим сполукам, що забезпечують антиоксидантні властивості, фісташки були названі молодільними горішками. Фісташки містять мінеральні речовини й амінокислоти, велику кількість вітаміну Е, який відповідає за омолодження і відновлення шкіри, волосся, нігтів. Фісташки також сприяють зміцненню кісткової тканини організму: скелета, кісток, зубів. У фісташках містяться мідь, марганець, фосфор, калій і магній у легко засвоюваних організмом людини формах. Вміст вітаміну В6 у фісташках — таке ж, як і в яловичий печінці. Містять вони також фолати, біотин, тіамін, рибофлавін, ніацин і пантотенову кислоту.
Купити фісташки ви можете в нашій еко-Лавці "Green Lotus"!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | США |
Фасовка | Пакет |
Вага | 0.25 г |
- Ціна: 125 ₴/упаковка