Батьківщиною екзотичного горіха кеш'ю вважається тропічна Бразилія. племені племені тикуна вживали в їжу кору, листя й жовті плоди дерева. Під час збирання врожаюранці навіть брали участь «війни за акаю», оскільки кеш'ю був дуже цінним продуктом.
Склад горіха такий різноманітний, що кеш'ю позитивно впливає на весь організм людини. Кеш'ю містить ненасичені жирні кислоти — Омега 3, Омега 6 і Омега 9, які взаємодіють між собою та прекрасно підтримують роботу нервової системи.
Крім цього, часто кеш'ю стає джерелом вітаміну групи B, а також корисних мінералів, як-от калій, магній, цинк, селен, мідь, залізо тощо.
Наприклад, у горіху міститься 73% добової норми магнію, який відповідає за м'язові скорочення. Якщо цей мінерал не надійде в організм, то в кінцівках виникнуть спазми та судоми. Десяток горіхів кеш'ю на день — ідеальна норма, щоб запобігти можливості появи дефіциту магнію.
Кеш'ю бореться з холестериновими бляшками на судинах, регулює рівень просвіту судин. Горіх захищає організм від розвитку атеросклерозу, розсіяного склерозу та неправильного кровотворення.
Жовтий горіх запобігає розвитку онкології та виводить канцерогени з організму. Часто кеш'ю використовують у горіховій дієті.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Бразилія |
Тип | Кешью |
Фасовка | Пакет |
Вага | 1 г |
- Ціна: 390 ₴/упаковка